16 colours je nové hudobné meno bratislavského producenta a umelca Petra Kudličku (predtým vystupoval ako “EGA”). Posledný rok strávil väčšinou živým hraním spolu s tatratankom. Pozvali sme ich aj na český festival Academia Film Olomouc, kde sme kurátorovali časť hudobého programu. Za pomoci svojich modulárnych syntezátorov sa postarali o futuristicky znejúcu párty. Po pokojnejších a meditatívnejších skladbáck ako EGA, teraz 16 colours pokračuje v hľadaní viac klubového zvuku.

>> Vypočuj si jeho nový track “64 kB”.

Je skladba z pripravovaného EP alebo nového projektu?

Posledný rok som sa venoval hlavne živému hraniu. Za ten čas sa mi na disku nahromadilo množstvo najrôznejšieho materiálu od field recordingov, cez nahrávky z moduláru, až po desiatky “rozbrblaných sketchov”. Pri pohľade na všetky tie foldre som (ako vždy) dostal chuť spraviť niečo nové, viac instantné a tak som sa rozhodol siahnuť po Abletonovom “session view”, ktorý som doteraz vôbec nepoužíval. Ukázalo sa to ako dobrý nápad, veľmi rýchlo vznikol základný groove, aj aranžmán, ktorý som si po naskúšaní nahral naživo.

Keďže cieľom bol priamočiary klubový track, moc som už do výsledku nezasahoval, aby som ho, ako je u mňa dobrým zvykom, nepreprodukoval.

modular_ega

V tomto duchu budem určite ešte nejaký čas pokračovať, ale na obzore je aj rozsiahlejší release, skôr na počúvanie. Ten bude mať zasa bližšie k EGA.

Inšpirovala ťa pri tvorbe konkrétna súčasná hudba, ktorú počúvaš?

Keďže ma momentálne najviac baví postklubová hudba, bude to určite dochutené v tomto duchu.

Vypočuj si aj našu poslednú premiéru od britského producenta DJ TUCO

Text: Krištof Budke

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *